0 komentara
Podjeli:

Naručivanje (Postupak kupovine)

  1. Narudžba: Kupac odabere željeni proizvod klikom na isti. Ta aktivnost kupca pomiče na stranicu artikla gdje kupac može pročitati opis artikla, dimenzije te pogledati galeriju fotografija za odabrani proizvod. Na istoj stranici nalazi se i KORPA gdje kupac moze promijeniti količinu odabranog proizvoda, tako da mijenja broj u okviru „Količina“ i pritisne tipku
    Ako kupac želi nastaviti kupovinu klikne „Nastavite sa kupovinom“. Ako kupac želi zaključiti narudžbu klikne „Završi kupovinu“. Ta aktivnost pomiče kupca na stranu „Završi kupovinu“ gdje se registrovani kupci prijave na postojeći korisnički račun, ako nisu već prije.

Novi korisnici imaju mogućnost da kupovinu izvedu na dva načina: „Kupovati kao gost“ (korisnički račun nije stvoren) i „Kupovati kao registrovani korisnik“
(korisnički račun je stvoren). U sljedećim koracima (Informacije o uplatiocu, informacije o isporuci, način dostave, način plaćanja) kupac ispuni podatke o uplatiocu, adresu isporuke, način dostave i plaćanja. Nakon unosa svih podataka u završnoj fazi „Pregled narudžbe“ kupcu je omogućen još posljednji pregled narudžbe i svih troškova.
Narudžbu kupac zaključi klikom na „Zaključi narudžbu“.

NAPOMENA: registrovani kupci svakog mjeseca imaju odredjene pogodnosti u vidu dodatnih popusta, manjih troskova dostave, poklon bodova i sl.)

  1. Narudžbaprimljena: Nakon zaključene narudžbe kupac je putem e maila obaviješten, da je narudžba primljena. Registrovanim korisnicima su na internet stranici uvijek na raspolaganju informacije o statusu i sadržaju narudž
  2. Potvrda narudžbe: Ako kupac nije otkazao narudžbu, ista ide na daljnju obradu (Ako se kupac odluči platiti račun po predračunu, onda mu trgovac putem e maila pošalje predračun. Narudžba ide u daljnju obradu nakon vidljivosti uplate(za kupovinu uz elektronsko plaćanje ili plaćanje virmanom). Trgovac zatim provjeri narudžbu i dostupnost proizvoda te potvrdi narudžbu ili odbije s razlogom. Trgovac može nazvati kupca na njegov telefonski broj da provjeri tačnost informacija ili osigura tačnost isporuke.
    Kad trgovac potvrdi narudžbu, putem e maila obavijesti kupca o roku dostave. Ugovor o kupovini naručenih proizvoda između kupca i trgovca u ovoj se fazi smatra neopozivo sklopljenim.
  3. Dostava

Trgovac u dogovorenom roku naručene proizvode pripremi, otpremi i obavijesti o tome kupca putem e maila.
Kupac će u elektronskoj pošti primiti i informacije o politici vraćanja robe, kome se može obratiti u slučaju kašnjenja isporuke i kome se može obratiti u slučaju drugih pritužbi. Papirnati račun bit će poslan kupcu zajedno s pošiljkom.
Za tačnost podataka o dostavi, adresi i kontakt telefonu , odgovoran je isključivo kupac, odnosno naručilac. Trgovac ne preuzima odgovornost u slučaju netačnih podataka niti posljedica koje eventualno to može prouzrokovati (poput troškova povrata i sl.)

Proizvodi se isporučuju u kutijama ili pakovanju predviđenom za tapacirani namještaj (kartonska zaštita, streč folija i najlon) i nisu namontirani. Kupac montažu organizuje u sopstvenoj režiji. U slučaju nestručne montaže, ne važi garancija na proizvod. Informacije o dodatnoj usluzi montaže namještaja potražite odabirom menia DOSTAVA.

  1. Trgovac zadržava pravo da nasumično, telefonski ili putem e-maila, provjeri kvalitetu usluge prilikom dostave, da li je proizvod zadovoljio očekivanja kupca a sve u svrhu kontinuiranog poboljšanja usluge i proizvoda.

Napišite komentar

Your email address will not be published.

X