0 komentara
Podjeli:

Svestrana boja s kojom ne možete pogriješiti pri uređenju intererijera

Siva je boja s čijim odabirom jednostavno ne možete pogriješiti. Svestrana je, prilagodljiva i lako se uklapa u svaki prostor i uz svaki komad namještaja. Upravo zbog njezine univerzalnosti dizajneri interijera je obožavaju.

Ako želite osvježiti izgled bijelih zidova unutar vašeg doma, ali ne osjećate se dovoljno hrabrima za neku “živu” boju, svakako se odlučite za sivu. Neutralna je poput bijele boje, ali upadljivija te ima veću moć transformacije.

Tako je dovoljan samo jedan sloj sive boje kako biste promijenili izgled vašeg doma i dodali mu određeni dašak elegantnosti i uglađenosti. No, zbog mnogobrojnih nijansi sive boje ponekad izbor odgovarajuće nijanse zna biti težak.

Donosimo vam nekoliko savjeta kako bismo vašu odluku učinili što lakšom:

1. Ako želite kombinovati nijanse sive boje ili se pak ne možete odlučiti za jednu, uvijek možete kombinovati skroz blagu nijansu s onom jačom. Za uređenje mnogih spavaćih soba i dnevnih boravaka često se koristi svjetlo siva boja zbog svoje suptilnosti i toplih podtonova, no ako želite naglasiti kontrast između zidova i namještaja, slobodno posegnite za tamnijim nijansama.

2. Ne želite cijelu površinu zida obojiti u sivo, ali želite postići volumen? Uvijek možete dodati samo nekoliko srebreno sivih prugica.

3. Što se atmosfera tiče, ako želite ostvariti relaksirajuću atmosferu, prikladan odabir onda bi bio sive boje sa zelenim podtonom. Također, za postizanje umirujuće atmosfere možete se odlučiti i na sivu boju sa zemljanim podtonom.

4. U svaki kutak vašeg doma dašak elegancije uvijek može unijeti siva boja s modrim podtonom, a ako želite obojiti zidove u crno, no niste se još dovoljno ohrabrili isprobajte onu tamno sivu nijansu koja je najbliža crnoj u paleti boja.

5. Siva boja odlična je i za postizanje sklada s namještajem, a sivi zidovi odlično se slažu i uz sivi namještaj, samo pripazite da su različitih nijansi.

6. Hladni podtonovi sivu boju čine u potpunosti prilagodljivom svakom prostoru, jer soba nije ni pretjerano mračna niti je previše svijetla.

U našoj galeriji tako smo izdvojili nekoliko komada namještaja u baš ovoj boji, koji možete po odličnim cijenama pronaći na namyestaj.ba i koji će u vaš dom donijeti efekat koji ste zacrtali da želite.

Napišite komentar

Your email address will not be published.

X